lördag 10 augusti 2013

Första träningsmatchen

Nu känns det som om säsongen närmar sig på allvar, den första träningsmatchen är avklarad och för motståndet stod ett av Finlands bästa J18 lag. Det var IFK Helsingfors som var på en liten Sverigeturne med match mot Brynäs, Djurgården och Järfälla. Vi började lite nervöst och stökigt i första perioden men spelade oss in i matchen efter halva första perioden.
I dag visade det sig att #17 skulle äga matchprotokollet och fylld av energi från gårdagens match som vänsterforward med Kronwalls NHL kompisar gjorde Wincent Blomdahl inte mindre än 4 mål i dagens vinst mot IFK Helsingfors. Han hade gjort både 1-0 och 2-0 i första på pass av Johan Allingmon, Rasmus Karlberg och Jonathan Rodensjö.

I andra så utökade JHC till 3-0 genom Emil Broed på pass av Liam Rudslätt och Johan Lager. Vi gick alltså till periodvila med ett visst övertag och de lömska siffrorna 3-0!

Det blev lite kuddkrig några gånger mellan Sverige och Finland

I tredje gick vi ut och skulle spela av matchen, och efter några minuter tog vår coach time-out då vi inte ville lägga ner 100% jobb och IFK var på väg in i matchen. Efter det blev det bättre igen och Wincent kunde näta igen, 4-0 på pass av Johan Allingmon. Med 5 minuter kvar satt 5-0 och det var Elias Lindskog som fick avsluta ett riktigt fint anfall på pass av Sebastian Thorslund och Rasmus Karlberg. Wincent avslutade med sitt fjärde mål med 30 sekunder kvar och det var Johan Allingmon som noterades för sin tredje assist.
En bra vinst och det såg stundtals bra ut men det är försäsong och alla lag ligger i olika fas i sin träning och nästa match kan bli ett magplask om man inte ser upp. Vi drar inte för stora växlar på detta resultat men vi såg många bra intentioner och detaljer och nu fortsätter hårdträningen. Nästa träningsmatch på Torsdag borta mot Almtuna.