lördag 7 september 2013

Nya nivåer

Vi hade en träningsmatch på hemmaplan i Onsdags mot Wings från Arlanda. Innan matchen så var domaren in och pratade med spelarna om de nya nivåerna som man ska köra när det gäller utvisningar. Hakningar, slashing och fasthållning kommer man att dömma stenhårt för och det behövs inte mycket för att man ska åka på en 2-minuters. Efter tre perioder så hade sekretariatet fyllt 1,5 protokoll med 29 tvåminuters och dessutom några matchstraff efter en fight på slutet. Vi fick i alla fall träna mycket på box och power-play den här kvällen. Jag hörde att det var likadant i andra träningsmatcher samma kväll.
Jag hoppas att alla domare lyckas hålla en så lika nivå som möjligt nu när serien snart drar igång. Om spelarna lär sig att hålla klubban i isen och bara använda den till att hantera pucken så kan det bli bra för spelet på sikt.
En tränigsmatch kvar nu mot Nynäshamn på Söndag, sen så får vi hoppas att alla är tillbaka efter sjukdom och TV-puck m.m. så att vi får några träningspass med fullt lag i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar